Amerikaanse jeugd vindt Microsoft ‘cooler’ worden

Microsoft wordt ‘cooler’ in de ogen van de Amerikanen tussen de 18 en 29 jaar. Of in elk geval meer cool dan het bedrijf en zijn producten een jaar geleden door jongeren werden gepercipieerd.

De groeiende relatieve ‘coolheid’ van Microsoft onder jongeren werd vastgesteld door percbureau Reuters dat smane met Ipsos een poll hield, waar 853 respondenten deel aan namen. De helft van de respondenten stelde dat Microsoft op dit moment meer cool is dan een jaar geleden. Daarmee liet het bedrijf Facebook en Twitter achter zich. Slechts 42% van de respondenten vindt dat Facebook net zo cool is als vorig jaar. 47% zei hetzelfde over Twitter.

Microsoft moet overigens Google en Apple als coolere bedrijven voor zich dulden. Van de respondenten zei 70% dat Android het afgelopen jaar cooler is geworden. 60% vindt dat van Apple en zijn producten.

De belangrijkste reden voor de stijgende coolheid van Microsoft zit volgens Reuters in de marketingspanningen rond de Surface-tabets, Microsoft e-learning en de Xbox spelcomputer met Kinect. Windows 8 zou ook bijdragen aan de gunstige perceptie van jongeren ten aanzien van Microsoft.