Een Secretaresse opleiding

Bij de meeste kantoren en bedrijven wordt veelal van verschillende Microsoft producten gebruik gemaakt. Het grote merendeel van de bedrijven maakt gebruik van besturingsprogramma Windows en werken met Office Pakketten. Als secretaresse zal je regelmatig met de verschillende software van Microsoft moeten werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het werken met e-mails via Outlook, het opstellen van documenten in Word, het maken van presentaties in Powerpoint, en het bijhouden van de administratie in Excel.
Wanneer je een secretaresse opleiding volgt, zal het erg in je voordeel zijn als je al goed met deze programma’s om weet te gaan. Bij een secretaresse opleiding komen twee delen aan bod namelijk de opleiding Administratief Medewerker en de vervolg opleiding Secretaresse. Om een opleiding te volgen is het noodzakelijk om de Engelse en de Nederlandse taal te beheersen op VMBO/ MAVO / LBO niveau. Natuurlijk is het ook belangrijk om goed gemotiveerd te zijn.
Een secretaresse opleiding duurt in totaal 13 maanden, waarbij men eerst 30 lessen krijgt van elk 3 uur verdeeld over 9 maanden. Daarna komt het tweede gedeelte aan bod, waarbij men 4 maanden les krijgt.
Bij het eerste gedeelte krijgt behandeld men met name de administratie, waaronder bijvoorbeeld het beantwoorden van telefoontjes, de verwerking van de post, het maken van brieven, het bijhouden van dossiers en het afhandelen van emails valt.

Het tweede gedeelte wordt ook wel de vervolg opleiding Secretaresse genoemd, dat uit drie onderdelen bestaat:
-Zakelijk Nederlands
-Zakelijk Engels
-Notuleren
Deze opleiding kan men volgen bij Fabius opleidingen, dit opleidingsinstituut heeft in ruim 50 plaatsen leslocaties.