Google wachtwoordring

De onderzoekers van Google hebben een concept bedacht waarbij een fysieke ring, voor het onthouden van meerdere wachtwoorden voor verschillende websites, niet meer nodig is. Deskundigen hebben zo hun twijfels aan dit concept.

Google denkt een antwoord gevonden te hebben op de groeiende problemen van vergeten en zwakke wachtwoorden: fysieke wachtwoorden in de vorm van een draagbare ring. Uit één van de papers van het onderzoek blijkt dat de huidige wijze van beveiligen van online accounts niet optimaal zijn om hackers te weren. De onderzoekers die wijze uit dat het vooral gaat om phishing, waarbij slachtoffers naar een vals pretenderende website worden gelokt om vervolgens hun privégegevens in te vullen.

Model

Het idee van de Google heeft een basis dat door verschillende bedrijven al vaker is gebruikt. Echter heeft het concept onder consumenten nog weinig succes ervaren. Hierbij kun je denken aan een versleutelde USB-achtig apparaat waarmee je kunt inloggen op online accounts. Google heeft eerder een ‘pilot’ gedraaid waarbij gebruikers een experimenteel USB-stickje registeren op meerdere online accounts. De methode vergt geen extra software, behalve een browser die met de technologie kan omgaan.

Leave a Comment