Mobiel werken dankzij 4G netwerk

Bijna alle grote providers bieden al 4G netwerk aan. Het is echter nog niet overal in Nederland beschikbaar. Op dit moment heeft KPN de grootste spreiding van 4G. 70% van de Nederlanders heeft KPN 4G in haar of zijn woonomgeving. De verwachting is dat in maart 2014 heel Nederland dit beschikbaar heeft. Maar wat heeft dit nu voor gevolgen voor de zakelijke wereld?

Voordelen netwerk

Er zijn een hoop voordelen van dit nieuw uitgerolde netwerk. Waar voorheen bijvoorbeeld een skypegesprek bijna onmogelijk vloeiend kon gaan zonder Wi-Fi, kan dit met een 4G netwerk wel. Dit zorgt ervoor dat er dus beter vanaf verschillende plekken gewerkt kan worden.

Applicatiebeheerder

Ook gaan steeds meer software programma’s in de cloud draaien. Nadat Google dit voor Docs beschikbaar heeft gemaakt, volgt ook Microsoft dit voorbeeld. Daardoor kan ook via een tablet een document gelijkertijd worden bewerkt door verschillende personen. Hierdoor kan je bijvoorbeeld in de trein al aan het werk zijn. Met het nieuwe netwerk kan dus ook door ondernemers rekening gehouden worden. Ze kunnen hun applicatiebeheerder vragen of ze programma’s op maat maken zodat hun personeel ook vanaf mobiele werkplekken beschikbaar is.