Nieuw datacenter van Microsoft in Nederland van 2 miljard euro

Microsoft heeft plannen om een enorm datacenter in het Noord-Hollandse Middenmeer te gaan bouwen. De bouw van het project zal ongeveer 2 miljard euro gaan kosten en zal 150 tot 200 nieuwe vaste banen als gevolg hebben.

Eerder kwam dit nieuws aan bod in het Noordhollands Dagblad. Het datacenter zal een zogenaamd groen datacenter worden, en zal worden gebouwd op het bedrijventerrein Agriport A7 in Middenmeer, met een omvang van maar liefst 400.000 vierkante meter.

De reden dat Microsoft voor de Agriport in Middenmeer zou kiezen, is omdat de warmte van de broeikassen ook als energie voor het datacenter gebruikt kan worden. Andersom zouden kassenkwekers de warmte te vrijkomt bij de servers ook weer kunnen gebruiken.

Het Noordhollands Dagblad gaf eerder al aan dat Microsoft twee miljard in eht datacenter gaat investeren. De komende jaren zal de bouw van het datacenter aardig wat werk voor bouwvakkers en installatiebedrijven opleveren. Als het datacenter klaar is zullen er 150 tot 200 vaste banen gecreëerd worden. Des te meer reden om een IT training of IT opleiding te volgen, aangezien de IT branche in zijn geheel steeds maar blijkt te groeien.

“Wanneer een bedrijf zoals Microsoft in Nederland gaat bouwen, heeft het vaak als gevolg dat andere bedrijven deze locatie ook interessant zullen gaan vinden.” Alvorens wethouder Theo Meskers van de gemeente Hollands Kroon.

Gedeputeerde Jan van Run geeft aan dat dan het Nederlandse datacenter van Microsoft één van de grootste datacenters van Europa zal gaan worden.