Nieuwe soort klantenservice Microsoft

De ontwikkelingen van de klantenservice gaan niet mee met de ontwikkelingen van de hedendaagse technologie, volgens Microsoft. Een samenwerking met klantenservicebedrijf 24/7 zou ervoor moeten zorgen dat hiermee grote veranderingen komen. Microsoft wil de huidige klantenservice volledig opnieuw inrichten, in samenwerking met 24/7.
Het doel van de nieuw te ontwikkelen dienst is om een ‘natural user interface’ (NUI) te combineren met een op cloud gebaseerd klantenservice platform. Momenteel is Microsoft al bezig om NUI’s te laten werken met gebaren en spraak. Uiteindelijk moet dit worden toegepast op een zo breed mogelijk scala aan apparaten, zodat het de nieuwe standaard wordt voor klanten. Doordat er gebruik gemaakt wordt van Predictive Experience (PX) kunnen er meer dan 2,5 miljard spraak- en online zelfservice-interacties behandeld worden per jaar. Op die manier is het hebben van interactie tussen bedrijven, technologie en mensen wezenlijk verandert.
Als voorbeeld schetst Microsoft de volgende mogelijke situatie hoe een interactie tussen klant en bedrijf zou kunnen zijn. Wanneer een creditcard wordt geblokkeerd in verband met een mogelijke verdachte transactie krijg je hierover een bericht waarna je zelf tot actie moet overgaan. In de toekomst zal zo’n bericht worden toegezonden naar jou op de best mogelijke manier, bijvoorbeeld op je smartphone wanneer je geen beschikking hebt tot een computer. Je krijgt dan niet alleen de melding, maar zal er ook geanticipeerd worden op welke acties je hoogstwaarschijnlijk zal ondernemen. Door de optie spraak te integreren, kan je hiermee de volgende actie ondernemen.
Tegenwoordig verwachten klanten dat bedrijven op een slimme manier interactie hebben en dit ook blijven ontwikkelen. Dit door in te spelen op de nieuwe communicatiemiddelen zoals mobiele apparaten, social media, het internet en zelfs via de televisie in de woonkamer. Met Kinect en Windows Phones heeft Microsoft natuurlijk al de benodigde hardware op de markt om dit te realiseren.

Leave a Comment