Schoenmaker blijf bij je leest

Als ondernemer wil je doen waar je goed in bent. Je wilt je richten op je core business en hoe je jouw bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen. Wellicht ben je werkzaam in de bouw, transport, marketing of in de zorgsector. Je hebt medewerkers in dienst omdat zij jou kunnen ondersteunen of de kennis kunnen verbreden. Het is logisch dat je als ondernemer niet overal goed in kunt zijn en daarom is het belangrijk dat je sommige zaken uitbesteedt aan derden. Neem als voorbeeld de ICT, een specifiek vakgebied dat vergt om nodige kennis en ervaring. Dit is niet zomaar een klusje dat je als ondernemer zelf even klaart. Elk bedrijf komt in aanraking met ICT, een groter bedrijf wat meer dan een wat kleiner bedrijf. Computers, telefoons, printers, routers, ze zijn allemaal op elkaar aangesloten. Daarnaast is er vaak sprake van een speciaal ontwikkelde software en moet er natuurlijk de mogelijkheid bestaan om intern naar elkaar te kunnen bellen. Als zich ook maar één storing voordoet, ligt het hele netwerk plat en alle werkzaamheden stil. Dit wil je voorkomen en daarom is het belangrijk dat je ook de kennis op het gebied van ICT snel achter de hand hebt. Heb je al eens gedacht aan efficiënte ICT detachering?

 

Netwerkbeheer uitbesteden

Het netwerk is het hart van de infrastructuur en die motor hoort gesmeerd te zijn. Het is fijn als alles naar behoren werkt. Toch komen storingen en problemen voor. Je wilt niet dat je bedrijf een dag of twee dagen stil ligt omdat het netwerk niet meer doet. Het is daarom verstandig om het netwerkbeheer van je bedrijf uit te besteden of iemand in dienst te nemen die a la minuut op kan treden bij storingen.  Met het uitbesteden van je netwerk ben je verzekerd van een goed onderhoudend netwerk. Een specialist zorgt dat de IT-infrastructuur vlekkeloos verloopt en functioneert. Daarnaast is het vaak ook mogelijk om de problemen op afstand te verhelpen. Mocht een medewerker niet meer kunnen inloggen, dan kijkt je netwerkbeheerder vanaf zijn eigen computer mee en lost het probleem op. Je kunt dus altijd terugvallen op zijn specialisme en zo creëer je meer bedrijfszekerheid. Jij hoeft je geen zorgen te maken over de IT-infrastructuur en kunt je focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf. Er zijn veel specialisten waar je terecht kunt, één daarvan is Ritchie Solutions.

 

Systeembeheer uitbesteden

Naast het netwerkbeheer is er ook nog het systeembeheer. Het systeembeheer zorgt ervoor dat de automatisering binnen jouw bedrijf blijft werken. Indien je hier geen kennis en kunde in hebt, zijn het vaak complexe problemen. Voor iemand die precies weet wat hij of zij moet doen, zijn de meeste problemen vaak binnen no-time opgelost. Onder het systeembeheer valt de installatie, configuratie en het onderhoud van de IT-systemen. Bij het uitbesteden van het systeembeheer weet je zeker dat je te allen tijde een specialist kunt raadplegen bij storingen en defecten. Zoals de kop van dit artikel al luidt: schoenmaker blijf bij je leest. Doe waar je goed in bent en besteed overige zaken uit. Op deze manier houdt jij je bedrijf op een zo efficiënt mogelijke manier draaiende en ben jij altijd verzekerd van directe en deskundige hulp.