Speciale Microsoft training voor Windows Phone

Het is goed mogelijk dat Apple al in 2015 ingehaald wordt door Microsoft met hun Windows Phone. In dat jaar zal Apple namelijk op het gebied van telefonie een marktaandeel hebben van 17%, en Microsoft 20%. Mits de voorspellingen van verschillende analisten uitkomen! Toch gaat Microsoft niet rustig afwachten tot hun Windows Phone beter verkocht wordt dan de iPhone, vorige week kondigde Achim Berg, vicepresident van de Windows Phone, aan dat ze verschillende plannen hebben om Apple in te halen.

Niet alleen gaan ze een wereldwijde marketingcampagne opzetten, er wordt ook een Microsoft training ontwikkeld voor personeel, waardoor de Windows Phone in verschillende winkels gedemonstreerd kan worden. Op deze manier hoopt Microsoft het marktaandeel bij de vrouwelijke consument uit te bouwen en nieuwe gebruikers te bereiken.

Hoe Microsoft deze training vorm gaat geven is nog niet bekend, maar we vermoeden dat de medewerkers zullen leren hoe ze de mogelijkheden van de Windows Phone zo duidelijk mogelijk kunnen demonstreren. Niet alleen moet duidelijk worden hoe de telefoon werkt, maar het is uiteraard ook de bedoeling dat de consument gestimuleerd wordt om tot verkoop over te gaan. Met het succes van Apple, vragen wij ons af of een Microsoft training voldoende is…